ОСТАННІ НОВИНИ

Суд заборонив догналітам проводити акції біля храму Петра і Павла

|

Львівський окружний адміністративний суд учора, 8 листопада, заборонив проведення заходів поблизу гарнізонного храму УГКЦ Петра і Павла (костелу Єзуїтів) 10 листопада.

Про це Zaxid.Net повідомив настоятель храму о. Степан Сус.

У рішенні суду йдеться про те, що Контемилятивно-адораційному монастирю сестер Василіянок під покровом св. Пророка Іллі, пов’язаного з групою Догнала, забороняється проводити в неділю масові заходи на території, прилеглій до храму костелу Єзуїтів на вул. Театральній, 11. Також суд заборонив проводити масові заходи місії «Центру військового капеланства» УГКЦ.

«Суд заборонив і догналівцям, і нам проводити масові заходи біля храму. Ми повинні з ними боротися, адже є багато обрядів, які можна проводити навколо церкви, але, на жаль, побачили, що це може завершитись бійкою», – додав о. Степан Сус.

Кількома днями раніше отець Сус оприлюднив відкрите звернення до мера Львова і депутатів міськради з проханням вжити заходів проти діяльності сектантів, які щонеділі збираються під найбільшою церквою у центрі Львова і провадять свої ритуали. У зверненні священик УГКЦ заявив про погрози його життю з боку догналітів.    

Позов про заборону масових заходів під колишнім костелом Єзуїтів подав виконком Львівської міськради. Як вказано в рішенні, причиною позову є те, що різні релігійні конфесії мають різне бачення історії становлення християнства, а тому можуть виникнути конфлікти і сутички. Нагадаємо, що 6 листопада догналіти провокували сутички під час релігійного заходу УГКЦ. 

Начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич зазначила Zaxid.Net, що суд може заборонити масовий захід із зазначенням точної дати, часу і місця проведення. За її словами, йдеться про неділю, коли в центрі перебуває багато львів’ян і туристів, а тому можуть навмисно провокуватися сутички. Гелена Пайонкевич пояснила, що заборону винесено двом релігійним громадам, оскільки такою є модель судочинства. Вона додала, що це вже другий такий позов.

Догналіти, які називають себе вірними Української Правовірної Греко-Католицької церкви (УПГКЦ), вимагають надати їм право оренди колишнього костелу Єзуїтів для проведення там свої літургій. “Храм єзуїтів був в незаконний спосіб переданий у власність УГКЦ. Ми пропонуємо, щоб наша релігійна меншина могла його орендувати кожної неділі і свята на 2,5 години для служіння Св. Літургії”, – йдеться у листі “Верховного Архієпископа” УПГКЦ Маркіяна Гітюка, надісланого на адресу голови ЛОДА, міського голови Львова та у ЗМІ. Гітюк також вимагає відкликати о. Степана Суса з посади настоятеля храму Петра і Павла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *