ОСТАННІ НОВИНИ

Права рука авторитета «Морди» сяде за ґрати

|

У середу, 6 листопада, Галицький районний суд м. Львова під головуванням судді Государського ухвалив рішення про взяття на два місяці під варту Віталія Лебєдя – його у ЗМІ встигли назвати «правою рукою» кримінального авторитета Вови Морди, який прославився після того, як 24 серпня 2012 року в центрі Львова кілер із підручним розстріляли його «Вольво». Тоді загинув водій на прізвисько «Йожик», а «Морду» було важко поранено, пише газета «Ратуша».  

Нагадаємо, Віталію Борисовичу Лебєдю висунули підозру в злочинах за ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та за ч. 4 ст. 296 (злісне хуліганство). Підозрюваний своєї провини не визнає.

Захист Лебєдя, своєю чергою, подав клопотання про застосування м’якшого запобіжного заходу — або заставу в розмірі 30 тис. грн, або взяття під домашній арешт. Свою позицію захист мотивував тим, що Лебєдь сьогодні сам добровільно прийшов на допит у міліцію, а крім того, має постійне місце проживання і двоє неповнолітніх дітей. Суд визнав достатніми ризики, які були викладені у клопотанні слідства, й ухвалив рішення застосувати стосовно Лебєдя запобіжний захід — тримання під вартою. Термін дії — 60 днів — до 4 січня 2014 року, інформує ZIK. Після оголошення вироку суду на Лебєдя натягли кайданки просто у залі суду.

За інформацією «Ратуші» раніше «Лебєдь» належав до кримінального угруповання «Птєнца», а коли того вбили в барі «Східня кухня» на Дорошенка, перейшов у групу до кримінального авторитета «Базіли», а коли й «Базілу» пристрелили у барі «Мама-міа» на Привокзальній — став довіреною людиною Вови-«Морди». Був суджений за «хуліганку».

За попередньою інформацією, цього разу Віталій Борисович серйозно схибив, бо людина, автомобіль якої він зупинив на Сихові і яку жорстоко побив із застосуванням травматичної зброї, виявилась співробітником силових структур і родичем дуже шанованої у Львові особи. Саме тому правоохоронці доклали всіх зусиль, аби спільно з прокуратурою «запакувати» п. Лебєдя за грати. І це їм наразі вдалося. Тепер адвокати «Лебєдя» дуже сподіваються на апеляцію, маючи намір саме там довести, що патрони до автомата, які знайшли в їхнього підзахисного, начебто підкинули силовики.

P.S. Як поінформували «Ратушу» надійні джерела, травматичний пістолет «Форт», який є на озброєнні у Віталія Борисовича, належить йому на цілком законних підставах: одна з газет видала кримінальному авторитету посвідчення про те, що він є її кореспондентом, і, відповідно, має право носити і застосовувати травматичну зброю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *