ОСТАННІ НОВИНИ

Організатору каналу контрабандних наркотиків світить до 12 років тюрми

|

Управління СБ України у Львівській області викрило та припинило протиправну діяльність громадянина України, який налагодив канал контрабандного ввезення на територію нашої держави прекурсору псевдоефедрин. Про це повідомляє прес-служба Управління СБ України у Львівській області.

Оскільки цю речовину використовують для подальшого виготовлення наркотичних речовин та психотропів, обіг його в Україні обмежено.

31 жовтня цьогоріч у Рівному в одному з пунктів видачі міжнародних поштових відправлень співробітники СБУ затримали 28-річного чоловіка після отримання посилки, яка надійшла з Європи. Під час огляду посилки правоохоронці виявили та вилучили серед особистих речей коробку, в якій знаходилося 8 тисяч таблеток білого кольору. Експертиза підтвердила, що виявлені пігулки містять у своєму складі прекурсор – псевдоефедрин.

Вартість вилученої партії психотропної речовини за цінами «чорного» ринку становить 200 тисяч гривень.

Слідчим відділом Управління СБ України у Львівській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, а також їх зберігання з метою збуту) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 10-ти до 12-ти років із конфіскацією наркотичних засобів, що були предметом контрабанди та майна.

Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *