ОСТАННІ НОВИНИ

Стрийський парк збагатиться екзотичними рослинами

|

Завтра о 14:00 год. на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк» ЛКП «Зелений Львів» висаджуватиме кондиційний посадковий матеріал екзотичних рослин ксантоцерас горобинолистий або чекалкін горіх в кількості 3 шт.

Про це прес-службі ЛМР повідомили в управлінні екології та благоустрою.

Кондиційний матеріал виростили на території розсадника ЛКП «Зелений Львів». Таким чином, чи не вперше у місті Львові буде висаджено крупномір – висота дерев становить 7-8 метрів.

«Рослина декоративна, в Україні зустрічається дуже рідко. ЛКП «Зелений Львів» подарує львів’янам можливість насолоджуватись красою цих екзотів у парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк», – розповіли в управлінні екології та благоустрою.

Довідка

Чекалкін горіх – екзотична рослина, батьківщина – північний Китай. Уперше введений в культуру в Парижі в 1866 р. В Україні культивується з 70-х років XIX століття. Великі кущі або невелике дерево з красивим непарно-перистим листям завдовжки до 20-25 см. Квітки незвичайно красиві, білі, з рожевою та жовтою плямою біля основи тичинок, до 4 см в діаметрі, зібрані у великі, до 25 см заввишки, густі, стоячі кисті. Цвіте рясно в травні, упродовж більше двох тижнів. Плоди нагадують коробочки каштана кінського. Насіння кругле, їстівне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *