ОСТАННІ НОВИНИ

АМКУ почне масштабну ревізію всіх супермаркетів

|

Антимонопольний комітет України з початку наступного року планує розпочати перевірку супермаркетів з продажу продуктів, техніки і будматеріалів у всіх обласних центрах. Про це на прес-конференції в Харкові сказав голова Антимонопольного комітету України Василь Цушко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У 2014 році ми хочемо дослідити ринок надання послуг великими торговельними мережами в обласних центрах та в містах обласного підпорядкування. Це стосуватиметься не тільки супермаркетів з роздрібної торгівлі продуктами, а й побутової техніки та будматеріалів», – сказав він.

За словами Цушка, такій перевірці передувало дослідження ринку мереж супермаркетів у Києві.

«У Києві ми розкрили змову між великими супермаркетами, коли вони між собою погоджували ціни. Тобто не було ніякої конкуренції. Від цього страждав споживач, а також постачальники, яким нав´язувалися правила», – сказав глава АМКУ.

Зараз у справі налічується 800 томів документів.

«Ми пред´являємо серйозні претензії, оскільки теоретичний штраф, який може бути, становить 20 млрд грн, якщо ми доведемо, що картель реально існував», – додав Цушко.

Також на прес-конференції було озвучено, що Антимонопольний комітет України з початку року рекомендував 1082 підприємствам по всій країні самостійно усунути недоліки без штрафних санкцій.

Нагадаємо, що у вересні цього року Антимонопольний комітет дійшов висновку, що картельна змова призвела  до підвищення цін на продукти харчування в 2010-2011 роках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *