ОСТАННІ НОВИНИ

Українці проміняли горілку на дешевий віскі

|

У січні-вересні виробництво горілки в Україні впало порівняно з аналогічним періодом минулого року на 17,8%. На думку виробників, українці переорієнтувалися на інші алкогольні напої. Про це повідомили в асоціації «Укргорілка», пише «Комерсант-Україна».

За даними асоціації, про падіння показників реалізації продукції заявили всі великі виробники міцного алкоголю в Україні. Зокрема, гендиректор Global Spirits Сергій Величко вважає, що стагнація ринку горілки неминуча через те, що зростає попит на інші доступні за ціною алкогольні напої.

«Проте різке падіння ринку горілки, що спостерігається в Україні, також пов’язане з тим, що, починаючи з весни, на ринку з’явилися так звані бальзами та екстракти 40-градусної міцності. Під виглядом цих «цілющих напоїв», по суті, реалізується горілка без сплати акцизів за зниженою ціною», – додав він.

У свою чергу, гендиректор «Алкогольних традицій» Роман Вашколуп зазначив, що українці стали більше експериментувати з імпортними напоями, які раніше були для них недоступні. «Передусім йдеться про вино та віскі під private label роздрібних торговельних мереж і недорогих торговельних марок», – уточнив Вашколуп.

За його словами, деякі рітейлери на полиці з горілкою ставлять віскі вартістю 57-63 грн за пляшку, і для багатьох споживачів така ціна є прийнятною. Зі свого боку, представники великих торговельних мереж також відзначають зростання попиту на алкогольну продукцію під private label. «Горілка як і раніше залишається напоєм номер один в українців, на другому місці – дешевий віскі», – сказав директор однієї з торговельних мереж.

Як повідомляли «Коментарі», в 2013 році порівняно з минулим роком у Росії відзначається зниження споживання алкоголю на 13%. За словами головного нарколога РФ Євгена Брюна, у 2013 році середній рівень споживання алкоголю становив приблизно 13,5 літрівна душу населення.

Водночас у 2012 році цей показник дорівнював 15,6 літра. При цьому ще в 2010 році річне споживання алкоголю в Росії становило близько18 літрівна душу населення.

Коментарі

Фото: Євген Котенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *