ОСТАННІ НОВИНИ

Школярі відтворять Листопадовий Чин у Львові

|

У Львові пройде акція «Учнівське відтворення Листопадового Чину» під час якого старшокласники – активісти Учнівського братства, одягнені в стрілецьку уніформу, зі зброєю періоду І Світової війни, відтворять частину подій 1 листопада 1918 р.: роззброять «австрійців» та піднімуть українські прапори на тих будовах Львова, які найбільше пов’язані зі створенням Західноукраїнської Народної Республіки.

Акція розпочнеться 1 листопада о 10.00 коло штабу українського повстання (вул.Театральна, 22), повідомляють організатори.

Старшокласники у стрілецькій формі роздадуть перехожим копії відозв 1918 року про встановлення у Львові Української влади.

Відтак ветерани національно-визвольної боротьби проведуть для молоді «Урок державотворення» під час якого розкажуть про спадкоємність поколінь та згадають як у їх гімназійні та повстанські роки відзначали 1 листопада. Зокрема, офіцер УПА Антін Гаранджа розповість, що навчаючись у Яворівській гімназії він з однодумцями вшановував героїв Листопадового Чину.

Про легендарного сотника Української Галицької Армії Гриця Голинського, який брав участь в боях УГА за Львів, розповість його племінник – сотенний УПА, почесний громадянин Львова Мирослав Симчич, який цього дня прибуде до галицької столиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *