ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівської залізниці «гуляє» 2,6 тис га земель

|

Прокуратурою Львівської області перевірено додержання законодавства при використанні земель автомобільного та залізничного транспорту. Посадовими особами Львівської залізниці не забезпечено своєчасне оформлення права користування земельними ділянками. Відтак належним чином не зареєстровано 2,6 тис га земель залізничного транспорту. Про це повідомив начальник управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури області Андрій Швець, інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

За словами А.Швеця, виявлено також земельні ділянки Львівської залізниці площею3,2 га, передача яких органами місцевого самоврядування стороннім особам перешкоджає оформленню документів на користування246 газемлі. У даному випадку поновити свої законні права залізниця може лише пройшовши судові процедури. Проте у більшості випадків службові особи Львівської залізниці позовні заяви до суду не подавали.

Зважаючи не це, з метою усунення виявлених порушень прокуратурою Львівської області внесено подання керівнику ДТГО «Львівська залізниця».

Крім того, прокурорами заявлено 5 позовів до суду про скасування незаконних рішень органів місцевого самоврядування та повернення вилучених земельних ділянок.

Андій Швець зауважив, що перевірку з аналогічних питань проведено й в діяльності Служби автомобільних доріг. Так, під час обстеження смуг відведення автомобільних доріг загального користування прокурорами виявлено 9 фактів протиправного розміщення фізичними особами майнових об’єктів. Висновки щодо законності їх розміщення нададуть контролюючі органи. Втім прокуратурою Жовківського району вже заявлено позов про усунення перешкод у користування відповідною землею.

Загалом, прокурори дійшли висновків, що внаслідок бездіяльності посадових осіб Служби автомобільних доріг, зокрема щодо не оформлення правовстановлюючих документів на землі, нерідко допускається безпідставне вилучення або самовільне зайняття земель, що перебувають у їх користуванні. Перевірки з цих питань тривають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *