ОСТАННІ НОВИНИ

Потерпілих від львівської курятини виявили на Волині та Хмельниччині

|

Впродовж 25 – 30 жовтня до медичних закладів Львівської, Волинської та Хмельницької  областей, з попередніми діагнозами «харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція», госпіталізовано 32 особи, з них 4 дитини.

Серед потерпілих – мешканці м. Львова, м. Виннники, сел. Брюховичі, с. Чернихів Самбірського району, с. Липівці Перемишлянського району, сел. Муроване Пустомитівського району Львівської області, м. Нововолинськ Волинської області, м. Славута, м. Нетішин Хмельницької області.

Потерпілі перебувають на стаціонарному лікуванні в медичних закладах:      

– Львівська  обласна  інфекційна  лікарня  –  25  осіб,  з  них  3 дитини (стан 1 особи – важкий з позитивною динамікою, 24 осіб, з них 4 дітей – середньої важкості);

– Самбірська центральна міська інфекційна лікарня – 4 особи, з них 1 дитина (стан – середньої важкості).

– Нововолинська центральна міська лікарня, стан – середньої важкості.

– Славутська  центральна  районна  лікарня -1 особа. 

– Нетішинський  Державний  заклад  «Спеціалізована медико-санітарна частина №4 (СМСЧ-4) – 1 особа, стан – середньої важкості).

         За попередніми результатами розслідування спалаху встановлено, що всі постраждалі з 23 по 26 жовтня 2013 року споживали кури-гриль, які придбали в супермаркеті «Арсен» ТОВ “Альянс Маркет”, що розташований у м. Львові (вул. Чорновола, 93, Шевченківський район).

Працівниками Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області проводиться комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху:

– обстежено 65 осіб, з них хворих – 32 особи, у тому числі 4 дитини, контактних – 33 особи);

 – проведено бактеріологічні обстеження на патогенну флору об’єктів довкілля у вогнищі – взято 82 проби з домашнього вогнища та об’єктів;

 – здійснено позапланову перевірку кулінарного цеху супермаркету “Арсен”   за вище вказаною адресою (з відбором для лабораторного дослідження зразків харчової продукції, змивів з об’єктів довкілля на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору). За результатами перевірки 29 жовтня скерований адміністративний позов щодо застосування заходів реагування у Львівський окружний адміністративний суд;

 – здійснено позапланову перевірку забійного цеху постачальника курятини в супермаркет – забійного цеху ФГ «Варіо курчата», що розташований у с. Мацошин, вул. Центральна, 8а, Жовківського району (з проведенням лабораторних досліджень). За результатами перевірки притягнуто до адміністративної відповідальності голову господарства, дано припис щодо усунення недоліків.

Лабораторні дослідження проб харчових продуктів, води, змивів, матеріалу від хворих, контактних та  декретованих осіб тривають.

Потерпілим пацієнтам в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об’єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів.

 Протиепідемічні заходи  продовжуються, повідомляє департамент цивільного захисту ЛОДА.

Фото – dela.biz

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *