ОСТАННІ НОВИНИ

У День всіх святих запалять свічки на занедбаних могилах Личаківського цвинтаря

|

„Cвітло пам’яті для Личаківського цвинтаря” – це вже 10-та акція, яка у День всіх святих об’єднає зусилля Генерального Консульства Республіки Польща у Львові та громадських організацій у спільному запалюванні лампадок на всіх забутих та занедбаних могилах Личаківського цвинтаря. Про це повідомляє прес-служба Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

«Акція є виразом нашої пам’яті про всіх людей, які протягом кількох століть творили неповторний характер цього виняткового міста. Це жест поваги та честі, відданої всім тим – поляками, українцям, євреям, вірменам, росіянам, німцям та австрійцям – завдяки яким ми нині можемо захоплюватись неповторною красою та чарівливістю старого Львова», – зазначено в прес-релізі.

Організовує захід Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові. Учасники акції: близько 200 волонтерів-представників польської громади Львова: члени організацій, учні та вчителі шкіл, студенти, а також працівники ГК РП у Львові та 50-особова група молоді з загальноосвітнього ліцею ім. Владислава Яґєлли у Плоцку. До Акції можуть долучитися всі охочі.

Почесні гості: Надзвичайний та Повноважний Посол РП в Україні Генрик Літвін, Секретар Ради охорони пам’яті боротьби та мучеництва Анджей Кунерт, директор Польського інституту в Києві Ярослав Ґодун. Акцію підтримують: Міністерство закордонних справ РП, Рада охорони пам’яті боротьби та мучеництва.

Програма Акції

1 листопада:

6.00 год – початок транспортування лампадок з Консульства на Личаківський цвинтар (запрошуємо всіх охочих допомогти завантажувати та розвантажувати лампадки на цвинтарі) 9.00 год. – початок запалювання лампадок

10.30 год. – зустріч із ЗМІ (за участі м.ін. Надзвичайного та Повноважного Посла РП в Україні Генрика Літвіна, Генерального Консула РП у Львові Ярослава Дрозда та Секретаря Ради охорони пам’яті боротьби та мучеництва Анджея Кунерта, директора Польського інституту в Києві Ярослава Ґодуна)

10.50. год. – традиційне покладання віночків на кількадесяти вибраних могилах найбільш заслужених поляків (зокрема Артура Ґроттґера, Константи Ордона, Владислава Белзи, Ґабріели Запольскої, Юліуша Макаревіча, Северин Ґощиньского, Стефана Банаха, Мєчислава Ґембаровіча)

13.00 год. – Свята Меса на Польських військових похованнях 1918-1920 рр. (відправляє його високопреосвящентсво архиєпископ Мєчислав Мокшицкі, львівський митрополит РКЦ) протягом цілого дня – волонтери розпалюють та розставляють білі та червоні лампадки на могилах цвинтаря.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *