ОСТАННІ НОВИНИ

Школа №10 святкуватиме повернення їй історичного імені святої Марії Магдалини

|

У школі №10 відбудуться урочистості з нагоди повернення її історичного ім’я святої Марії Магдалини. Нагадаємо, що за клопотанням дирекції Львівської середньої загальноосвітньої школи №10 на ім’я міського голови Львова, 27 червня на сесії було ухвалено повернення школі імені Марії Магдалини. Це ім’я навчальний заклад носив від моменту заснування у 1816 році і до ІІ світової війни.

31 жовтня о 10.00 годині у костелі святої Марії Магдалини відбудеться Літургія, а о 12.00 годині відбудуться урочистості в самій школі, повідомляє прес-служба ЛМР.

«Це ім’я школа носила від моменту створення у 1816 році і до Другої світової війни. Після війни це була просто загальноосвітня середня школа з польською мовою навчання. Школа хотіла узаконити ім’я своєї патронеси, яке колись носила. Є новий закон про присвоєння імен. Раніше це відбувалося виключно за постановою Кабінету Міністрів. З 2012 року рішення має право приймати територіальна громада. Згідно з порядком, були проведені громадські слухання у чітко окреслені терміни, протягом двох місяців. Присвоєння імені підтримала шкільна громада та батьки. 27 червня на сесії ЛМР було прийнято таке рішення», – розповіла Галина Слічна, начальник управління освіти ЛМР.

Тривіальна школа  святої Марії Магдалини була заснована у 1816 році. Школа працює безпосередньо до сьогодні, як школа з польською мовою навчання. Від 1946 року школа була перейменована на загальноосвітню школу №10 з польською мовою викладання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *