ОСТАННІ НОВИНИ

На Свірзький замок вже є троє претендентів

|

Стати концесіонерами Свірзького замку уже зголосилось троє претендентів. Про це повідомили сьогодні, 29 жовтня, під час робочої наради щодо збереження та подальшого функціонування замку в с. Свірж  Перемишлянського району Львівщини. Інформує прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

Зазначимо, нарада відбулась під головуванням заступника голови Львівської облдержадміністрації Ірини Романів.

Зокрема, під час наради повідомили, що окрім Спілки архітекторів України, в користуванні якої зараз  перебуває Свірзький замок, виявили бажання стати концесіонерами ще двоє юридичних осіб.

Ірина Романів наголосила на необхідності активізувати роботу у цьому напрямку та підготувати  й перевірити усі необхідні документи, аби можна було розпочати конкурсну  процедуру.

Таким чином, до 1 січня 2014 року заплановано здійснити оцінку об’єкту концесії та виготовити проект землеустрою  і відповідно до норм чинного законодавства  вже через 105 днів буде оголошено  конкурс, прийнято та розглянуто заявки.

Також під час наради обговорили ймовірну концепцію Свірзького замку, а саме умови та можливості функціонування пам’ятки культурної спадщини. Зокрема, йшла мова про те, що майбутній концесіонер зобов’язується врахувати і обов’язково реалізувати на території пам’ятки музейну частину із відкритим для громадськості доступом. Також цілісною має залишитись садово-паркова зона та основна конструкція будівлі.

Остаточну концепцію буде представлено 6 листопада цього року.

Фото: Ua-travelling

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *