ОСТАННІ НОВИНИ

Владу просять не ліквідовувати Інституту української археографії

|

Голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності В’ячеслав Кириленко звернувся до Президента Національної академії наук України Бориса Патона з проханням відкласти прийняття рішення про можливу  реорганізацію (ліквідацію) Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України та Інституту сходознавства ім. А.Ю.Кримського. Про це повідомляє прес-служба глави комітету.

«Інформація про можливу реорганізацію, чи навіть ліквідацію, двох гуманітарних інститутів НАНУ викликала великий резонанс у наукових та громадських колах та неоднозначну реакцію закордонних українознавчих установ. До комітету надходять звернення окремих науковців та цілих наукових колективів з цього приводу», – повідомив він.

«Зняття з розгляду цього питання, який заплановано на найближче засідання Президії НАН України дозволить зняти напругу, взяти до уваги аргументи науковців і громадськості та ухвалити зважене рішення, яке відповідатиме інтересам української науки та суспільства», – вважає Кириленко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *