ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати розкритикували діяльність «Львів-ТБ»

|

Депутати Львівської обласної ради сьогодні під час сесії вщент розкритикували діяльність комунального підприємства «Телекомпанія Львів-ТБ».

Директор Львів-ТБ Максим Ощіпко виступаючи зі звітом перед депутатами розповів, що на діяльність підприємства цьогоріч було виділено 7 млн грн, з яких 2,3 млн грн було використано на закупівлю техніки і 544 тис. грн – на газету «Львівщина» Львівської обласної ради.

Він також повідомив, що зараз телекомпанія випускає на супутнику п’ять телепередач власного продукту, планується втілювати 32 власні проекти. Програми можна переглянути в Інтернеті також. М.Ощіпко також повідомив, що понад 70 працівників підприємства вже чотири місяці не отримують зарплати та попри те, ніхто з них не звільнився.

Натомість депутати закинули М.Ощіпку те, що він перебільшує з кількістю випусків передач, а також те, що гроші йдуть на те, чого немає.

«7 млн грн. пішли в нікуди. Ми не маємо телебачення, не має нових передач, а гроші на це витратили», – сказав зокрема депутат Олександр Старовойт.  

О.Старовойт також закинув звинувачення й голові бюджетної комісії Ярославу Качмарику, через якого, на його думку, «розбазарено» гроші з обласного бюджету. «Ці 7 млн грн з ласки Ярослава Качмарика ми викинули на повітря. Де той продукт? Тепер знову телебачення може втратити ліцензію. Голова бюджетної комісії повинен відповісти за розбазарювання коштів обласного бюджету», – сказав він.

Я. Качмарик з такою критикою О.Старовойта не погодився і зазначив, що комунальне телебачення не може бути прибутковим, якщо воно збирається показувати правду.

З того всього Олександр Ганущин закинув депутатам, що Львівська обласна рада одна з найбагатших в Україні щодо витрат на інформаційне висвітлення своєї роботи. А відтак її депутати можуть щомісяця їздити до Шустера на програму, або ж купити в будь-якого каналу ефір. 

Петро Колодій натомість зазначив, що реальні витрати Львів-ТБ буде видно лише наприкінці року, адже телебачення півроку не фінансувалось, а зараз є проблеми з непроплатою через Казначейство.

Зі свого боку заступник голови обласної ради Валерій П’ятак запропонував створити незалежну громадську раду, яка б куратором «Львів-ТБ». Але після доволі довгої дискусії депутати ні до чого так і не договорились, вони навіть не проголосували за основу проекту рішення – забракло 5 голосів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *