ОСТАННІ НОВИНИ

Газету облради, яка не виходить через брак грошей, депутати назвали ганьбою та імпотенцією

|

Розгляд питання про функціонування газети Львівської обласної ради «Львівщина» під час сьогоднішнього сесійного засідання викликало жваве обговорення серед депутатів. Оскільки звіт директора КП ЛОР «Телерадіокомпанія «Львів-ТБ» Максима Ощіпка щодо діяльності друкованого ЗМІ обласної ради – газети «Львівщина» не задовольнив обранців, то вони за нього не проголосували.

М.Ощіпко зокрема повідомив, що минулого року на функціонування газети було виділено 600 тис грн., з яких використано 129 тис грн., оскільки газета почала виходити з жовтня. Цьогоріч на функціонування газети було виділено 544 тис грн., вийшло у світ шість номерів газети по вісім сторінок.

Також М.Ощіпко розповів, що газета має 14 передплатників. І водночас зазначив, що через недостатнє функціонування комунальне підприємство заборгувало друкарні 50 тис грн., відтак остання відмовилась друкувати 7 і 8 номер газети.

«Газета виходить з перебоями. Однак вона виходить в електронному варіанті. Але якби програма була фінансово підтримана, то у світ вийшло би 52 номери», – сказав директор комунального підприємства.

Максим Ощіпко також повідомив, що уже чотири місяці працівникам підприємства не виплачується зарплата. Творчий колектив видання складає 70 осіб.

Він розповів, що від редакції скеровуються відповідні листи казначейству, до профільної комісії ЛОР щодо проплат.

Однак деяких депутатів такий стан газети обурив й обранці назвали це ганьбою. Зокрема, Олександр Ганущин сказав: «13 випусків газети за два роки – це ганьба. Ідея повноцінного засобу масової інформації Львівської обласної ради провалена і це теж ганьба. На найближчі 5-7 років газета повинна мати місце, але не втому вигляді, в якому вона зараз є. Це має бути Вісник Львівської обласної ради».

Водночас депутат Львівської обласної ради Ігор Грещук назвав цю ситуацію з газетою «Львівщина» імпотенцією. Відтак деякі депутати запропонували закрити газету, інші вивести з даного комунального підприємства і створити її окремою структурою.

Також прозвучали пропозиції створити тимчасову депутатську комісію, яка вивчить дане питання, або незалежну редакційну комісію, яка напрацює концепцію газети. А інші запропонували нормально профінансувати і передбачити відповідні кошти у бюджеті обласної ради наступного року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *