ОСТАННІ НОВИНИ

Як зареєструвати дитину за місцем проживання

|

Якщо у вас народилось маля, ви маєте зареєструвати його у помешканні, де проживають батьки дитини. Місцем реєстрації дитини від десяти до чотирнадцяти років може бути не лише помешкання, де проживають її батьки, а й інших осіб. Для цього необхідна письмова згода обох батьків та дитини. Про це повідомили у секторі організаційно-аналітичної роботи та зв’язків з громадськістю ГУ Державної міграційної служби України у Львівській області.

Якщо батьки зареєстровані за однією адресою у міграційну службу подаєте:

– заяву про реєстрацію дитини (заповнюється у міграційній службі);

– свідоцтво про народження дитини;

– паспорт одного з батьків;

– документи, що підтверджують право на проживання в житлі (ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди)).

Якщо батьки зареєстровані за різними адресами у міграційний підрозділ за місцем проживання подаєте той самий пакет документів, але додатково потрібні:

– письмова згода одного з батьків на проживання дитини із дружиною (чоловіком);

– довідка, що дитина уже не є зареєстрована за його адресою.

До прикладу, дитина буде зареєстрована за місцем проживання матері. Для реєстрації місця проживання дитини, яка не досягла 14 років, потрібна письмова згода батька на проживання дитини з мамою. Необхідна також довідка з адресно-довідкового відділу міграційної служби про те, що дитина не зареєстрована за адресою батька. Таку довідку можна отримати і у територіальному підрозділі міграційної служби за місцем проживання.

Дитина, яка досягла 14 років заяву до міграційної служби заповнює самостійно.

Вартість послуги з реєстрації дитини – 0,85 коп.

Реєстрація здійснюється у день звернення.

Довідку про те, що дитина не зареєстрована за місцем проживання одного з батьків,  можна отримати у відділі адресно–довідкової роботи за адресою м. Львів, вул. Окуневського,1. Довідки видають щодня з 9.00 до 18.00 з обідньою перервою з 13.00 до 14.00. Вихідні – субота, неділя

Фото: М.Дашкович

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *