ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським контролерам бракує елементарної культури та виховання - експерт

|

Львівським контролерам просто бракує елементарної культури та виховання і вони завдають шкоди іміджу міста. Так прокоментував дії контролерів у тролейбусі №12, які побили і змусили просити у перехожих гроші на штраф 15-річну дівчинку, президент інформаційно-правового центру «Наше Право» Андрій Лепак.

«Контролери мали спочатку представитися. Також вони мали мати нагрудний знак та показати посвідчення, а примушувати когось чи застосовувати силу – це вже компетенція правоохоронців», – коментує для «Погляду» експерт.

Андрій Лепак наголосив, що контролери не мали повноважень затримувати дівчинку, адже їй навіть не має 16-ти років, тобто пасажирка навіть не може відповідати за адміністративне порушення.

“Якщо пасажир не має квитка, контролери мають попросити його вийти з транспортного засобу або видати спеціальну квитанцію, щоб сплатив штраф. Контролери мали б відвести дівчинку до найближчого відділку міліції, з’ясувати особу і зв’язатися з батьками пасажирки, і лише тоді можна складати протокол про порушення. І для протоколу потрібні свідки, які б вказали, що справді ця людина їхала без квитка», – пояснює експерт.

Водночас він додав, що це не перший випадок такого хамства контролерів та припустив, що перевіряльники, можливо, «женуться» за планом або їм просто бракує культури та виховання.

«Контролери час від часу дозволяють собі зайве. Можливо, це через те, що вони мають певний план і повинні виконати його або просто їм не вистарчає елементарної культури. Напевно, варто проводити відповідні тренінги для того, щоб покращувати їхній професійний рівень та навчити поводитися з людьми», – підсумував Андрій Лепак.

Нагадаємо, 22 жовтня приблизно, о 16:00, троє львівських контролерів побили та змусили 15-річну студентку одного із львівських технікумів Соломію Щербу просити у перехожих гроші, аби оплатити штраф за безквитковий проїзд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *