ОСТАННІ НОВИНИ

Щоб відстояти канікули, закарпатські школярі розпочинають понеділок з мітингів

|

Мітинги на захист осінніх канікул заплановані на понеділок в Ужгороді, Хусті, Виноградові та Великому Березному

У коментарях на новинних інтернет-ресурсах Закарпаття та в соцмережах триває самоорганізація мешканців Закарпаття проти рішення обласної влади скасувати осінні канікули в школах заради економії на опаленні, повідомляє «Закарпаття онлайн».

Зокрема, відразу ж після прийняття в п’ятницю рішення про скасування канікул в Ужгороді, ужгородські школярі самостійно заснували сторінку опору в соціальній мережі «ВКонтакте». Школярі обговорюють суть проблеми, створюють відеозвернення, складають слогани, оголошення і домовляються про те, як, де й коли їх розклеюватимуть у місті.

При цьому найактивніші відзначають, що, незважаючи на скасування канікул, у понеділок не підуть до школи й закликають друзів прийти в понеділок, 28 жовтня, о 9:00 на Поштову площу перед будівлею Ужгородської міськради, з вимогою до влади скасувати необдумане рішення.

Із 580 осіб, які наразі взяли участь у голосуванні, відкритому у зазначеній групі «ВКонтакте», 76,7% мають намір взяти участь в акції. Всього в групі приєдналося вже близько 800 осіб.

Представники громадських організацій з власної ініціативи направили на адресу Ужгородської міської ради офіційне повідомлення про проведення акції.

Аналогічним чином самоорганізуються школярі та їхні батьки в інших містах області. Зокрема, стало відомо, що у Сваляві аналогічна протестна акція відбудеться біля будівлі РДА. Також заплановані мітинги у Хусті, Виноградові та Великому Березному.

У Мукачеві мітингу не буде, бо там канікули не скасовували.

Якщо вимоги громадян не будуть почуті владою, ужгородці погрожують донести інформацію про ситуацію безпосередньо до Президента Януковича під час його візиту на Закарпаття 30 жовтня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *