ОСТАННІ НОВИНИ

Чиновники мерії своєю бездіяльністю потурають насильству в сім’ї

|

У Львові зростає кількість випадків вчинення насильства у сім’ї, зокрема цьогоріч зафіксовано понад 200 таких фактів. Водночас, з особами, які скоїли такі правопорушення, не проводиться жодної роботи з метою попередження у подальшому їх протиправних дій. Про це інформує прес-служба прокуратури міста  Львова.

Так, посадовцями ЛМР, усупереч вимогам законодавства, досі не розроблено корекційних програм для таких осіб та не створено спеціалізованого кризового центру.

Крім цього, як засвідчила перевірка прокуратури Львова, чиновники міськради залишаються бездіяльними у сфері захисту прав і свобод сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зокрема, виявлено випадки, коли через  неналежну роботу службовців, неповнолітні, які виховуються в інтернатних закладах, були позбавлені права на отримання аліментів. Відтак, з метою стягнення коштів на користь дітей органами прокуратури міста підготовлено 5 позовних заяв до суду.

Водночас, на адресу Львівського  міського голови внесено подання з вимогою притягнути до відповідальності службових осіб, з вини яких порушено права неповнолітніх, а також вжити належних заходів для попередження насильства у сім’ях.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *