ОСТАННІ НОВИНИ

Ремонт ліфта у будинку на вулиці Міцкевича обійшовся місту у 216 тис грн

|

Ліфт на площі Міцкевича, 6/7 запустять у листопаді. Про це сьогодні розповів начальник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрій Голець. Вартість ремонту ліфта складає 219 тис грн. Окрім нього, за кошти міста буде відремонтовано ще сім ліфтів, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Будинок на вул Міцкевича, 6/7 – трипід’їздний. У двох під’їздах ніколи не було ліфта. В одному з під’їздів є облаштований ліфт, який був на довготерміновому простої. За погодженням з депутатською комісією бюджету, торік було прийнято рішення про відновлення роботи ліфтів, які стоять на довготерміновому простої. Таких ліфтів на осінь минулого року у Львові було вісім: це три ліфти у Галицькому районі, п’ять ліфтів у інших районах, зокрема, вул Пасічна, 70, Пулюя, 12, Наукова, 53, вул Величковського, вул Угорська, 2. У центрі міста – це вул Січових Стрільців, 12, Б.Хмельницького, 11, Міцкевича, 6/7», – розповів він.

За його словами, відновлено роботу ліфтів, які не працювали більше п’яти років, окремі не працювали по 12 років. Станом на сьогодні завершені на 100% роботи і ліфти введені в експлуатацію по чотирьох адресах: вул Величковського, 14, вул Угорська, 2, вул Пасічна, 70, вул Січових Стрільців, 12.

«Є всі документи про введення в експлуатацію, ліфти обслуговуються, нема ніяких проблем. На понеділок ми завершимо цю процедуру по трьох ліфтах: вул Б.Хмельницького, 11, Наукова, 53, Пулюя, 12. Там також офіційно будуть усі матеріали, документи, які будуть надавати право ці ліфти експлуатувати», – зазначив чиновник.

Юрій Голець також повідомив, що в середньому ремонт ліфта коштує більше 200 тис грн. Це вартість капітального ремонту ліфта.

«На Міцкевича, 6/7 проведена повна заміна, відновлено машинне відділення. Це історичний будинок, вхід у машинне відділення здійснюється через інший під’їзд. Ми провели повністю заміну старого обладнання, також за рекомендацією Інспекції, будемо обшивати шахту ліфта», – розповів Юрій Голець.

Ремонт цього ліфта, за його словами, обійшовся місту у 219 тис грн. Роботи виконувало ПП «Астра». В цьому буднику є 17 квартир, будинок – 5-поверховий.

«Станом на сьогодні, за інформацією, яка є в мене від «гарячої лінії», не працювало три ліфти, з них робота двох буде відновлена. Це трапляється щодня. Від 20 до 30 викликів фіксують по зупинці ліфтів, але одразу їх виправляють. Є ще проблема з Пасічною, 88, але там «Львівсвітло» буде проводити ремонт», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *