ОСТАННІ НОВИНИ

Парламентський комітет вимагає заборонити рекламу, що пропонує цілюще «лікування» спиртними настоянками

|

Комітет ВРУ з питань охорони здоров’я звернеться до МОЗ щоб відомство відкликало дозвільні документи, які уможливлюють рекламу на телебаченні настоянок ТМ «Цілющий» – «З хріном», «З медом та перцем», «З женьшенем», «З прополісом та медом». Про це повідомив перший заступник голови парламентського Комітету з питань охорони здоров’я  Роман Ілик.

Крім того, Комітет звернеться до Генеральної прокуратури щодо питання вільного продажу згаданих 35-градусних напоїв в аптеках, мережі „Укрпошта”.

„Ми розробимо низку нормативних актів, які унеможливлять продаж в обхід закону цих „цілющих” настоянок, які фактично нічим не відрізняються від горілки. Дозволи, експертизи, які видали МОЗ, податкова та санепідемслужба –  дозволяють продавати настоянки під видом лікувального засобу. Цю аферу  з „лікування” українців горілкою необхідно припинити”, – наголосив Р. Ілик.

Нагадаємо, питання про те, що МОЗ намагається „лікувати” українців горілкою підняли народні депутати Микола Томенко та Роман Ілик під час брифінгу у ВРУ 8 жовтня. Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до Генерального прокурора, Прем’єр-міністра та Президента з вимогою втрутитися у ситуацію із вільним продажем в аптеках, кіосках „Укрпошти”, супермаркетах 35-градусних настоянок ТМ «Цілющий».

До порядку денного останнього засідання Комітету це питання внесла голова Комітету ВРУ з питань охорони здоров’я.

Незалежні експерти встановили, що вміст шкідливих речовин у цих «цілющих настоянках» значно перевищує допустимі норми. Так вміст альдегідів перевищує норму у 30 раз, естерів – втричі, також перевищено допустимий вміст метилового спирту.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *