ОСТАННІ НОВИНИ

Найчастіше на західному кордоні затримують порушників з Росії та Грузії

|

З початку 2013 року на ділянці відповідальності Західного регіонального управління (українсько-польський, українсько-словацький, українсько-угорський та українсько-румунський кордон) встановленим порядком через державний кордон пропущено понад 3,5 млн осіб та понад 1 мільйон транспортних засобів. Про це повідомляє сектор з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв`язків з громадськістю ЗРУ Держприкордонслужби України.

Так, цього року на західному кордоні було затримано 3 тис 739 порушників законодавства з прикордонних питань, не пропущено через кордон 2 тис 597 осіб. Примітно, що з року в рік спостерігається зменшення потоку незаконних мігрантів, зокрема з початку року їх було затримано лише 512 осіб. В основному найбільше прикордонники затримували вихідців з Грузії, Молдови та Російської Федерації, а також Південно-Східної Азії: Афганістану і Сомалі. Також, на західному кордоні затримували мігрантів з Сирії, Бангладешу, Еритреї, Шрі-Ланки, КНДР та Гамбії.

Головним напрямком організованої злочинної діяльності з переправлення незаконних мігрантів залишається українсько-словацька ділянка державного кордону.

Окрім того, за цей рік за результатами паспортного контролю виявлено 29 підроблених документів, 45 чужих та 1118 недійсних.

А під час проведення заходів протидії контрабандній діяльності за перше півріччя 2013 року затримано товарів, які незаконно переміщувалися через державний кордон, на загальну суму понад 29 мільйонів гривень.

Виконуючи завдання протидії терористичним проявам підрозділи охорони кордону виявили 365одиниць зброї та 2729 штук набоїв.

На виконання спільного наказу щодо виявлення викраденого автомототранспорту та контролю за транспортними засобами, які перетинають державний кордон України, з початку року затримано 219 автомототранспортних засобів, які знаходились у розшуку або переміщались з підробленими документами.

Фото – Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *