ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати вимагають в Садового демонтувати «баняки» з будинку на Сербській

|

Депутати Львівської міськради сьогодні, 24 жовтня, на пленарному засіданні сесії прийняли протокольне доручення міському голові Львова Андрію Садовому, за яким вимагають вжити негайних заходів із демонтажу конструкцій, розміщених на будинку №3 на вулиці Сербській. 

«Якщо цього (демонтажу – ред.) не буде зроблено до наступного пленарного засідання, то ми будемо вимагати звільнити керівників профільних управлінь міської ради», – заявив голова фракції ВО «Свобода» Маркіян Лопачак.

Перед прийняттям протокольного доручення депутати дискутували впродовж тривалого часу щодо подальшої долі згаданих конструкцій. Вони уже вкотре заслухали начальника управління охорони історичного середовища Лілію Онищенко-Швець та заступника голови Галицької рай адміністрації Андрія Зозулю про те, що зроблено виконавчими органами задля виправлення ситуації. Л.Онищенко-Швець знову розповіла про всю процедуру боротьби із мережею ресторанів «Фест», яка без жодних погоджень розмістила на історичній кам’яниці дивне оздоблення. Також Л.Онищенко-Швець повідомила, що питання розглядатиметься Шевченківським райсудом.

Проте депутатів не влаштувала позиція чиновників, які на думку обранців, затягують із вирішенням проблеми.

«Ви пояснюєте, що не можете демонтувати ці конструкції, бо мовляв будинок знаходиться у власності «Фесту». Але ми не просимо зносити будинок. Ми вимагаємо зняти дрантя, яке висить на ньому», – заявила Ірина Шалаковська.

Водночас депутати переконували Л.Онищенко-Швець, що виконавчі органи, якщо б мали відповідне бажання, то могли б зняти конструкції з будинку дуже швидко. Натомість це вже тягнеться кілька місяців, а судова тяганина може затягнутись і на кілька років. «Складається враження, що у Галицькому районі деким чиновникам можна робити будь-що, оскільки є пені домовленості. Однак іншим підприємцям не дозволяють навіть встановити невелику вивіску. Якщо виконавчі органи не знають як вирішити цю проблему (демонтаж металевих конструкцій з камяниці), то ми її вирішимо. Але після цього будемо вимагати звільнення певних чиновників», – заявив М.Лопачак.

Відтак депутати очікують, що конструкції з будинку на Сербській будуть демонтовані до наступного пленарного засідання.

Фото – Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *