ОСТАННІ НОВИНИ

Чиновники списують кошти на ремонт неіснуючого ліфта – депутат

|

Для комфорту «Самопомочі» чиновники міського голови Андрія Садового вирішили витратити бюджетні кошти на встановлення нового ліфта. Про це сьогодні, 24 жовтня, під час сесії Львівської міської ради заявила депутат від ВО «Свобода» Ірина Шалаковська.

Вона звернулася з депутатським запитом до міського голови та прокурора м. Львів щодо розтрати посадовцями міськради коштів при ремонті неіснуючого ліфта в будинку №6/7 на площі А. Міцкевича.

За словами свободівки, на сьогодні у Львові ліфтове господарство перебуває в катастрофічному стані. З 2012 ліфтів 1620 – в аварійному стані. Однак, при вивченні документів депутати виявили, що до списку ремонтів ліфтів за бюджетні кошти з департаменту житлового господарства чиновники внесли встановлення нового ліфта у будинку №6/7, що на пл. А. Міцкевича. У цьому будинку існує тільки ліфтова шахта.

«За ці понад 100 тис. грн., які чиновники збираються витратити на ліфт у цьому будинку, можна відновити 2-3 ліфти на Сихові чи у Франківському районі Львова, де ситуація вимагає нагального втручання. Така оперативність реагування та затрата значної суми коштів бюджету зумовлена тим фактом, що у приміщення цього будинку використовують та орендують приватні структури та громадські інституції, зокрема й «Самопоміч» Андрія Садового. Нас цікавить, на підставі яких рішень та погоджень було затверджено це рішення та яка кількість мешканців чи організацій звернулися з цим проханням. Адже лобіювання інтересів певних організацій та надання, невідомо за які заслуги, преференцій та переваг є незрозумілими громаді та депутатському корпусу. На підставі вищенаведеного, я скерувала до прокуратури два депутатські запити з вимогою здійснити негайну перевірку нецільового використання коштів службовими особами Галицької райадміністрації», – зазначила Ірина Шалаковська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *