ОСТАННІ НОВИНИ

Українським роботодавцям байдуже до здоров’я своїх співробітників

|

45% офісних працівників скаржаться на біль у спині та попереку. Один з кращих способів боротися з такою проблемою – регулярні походи в басейн. Однак українські роботодавці не поспішають оздоровлювати своїх співробітників. Тільки для 5% «білих комірців» абонемент у басейн оплачує роботодавець. Про це свідчать результати опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua.
У той же час у Європі великі IT-компанії не бояться розміщувати басейн навіть у самому офісі.
Давно відомий факт, що плавання рекомендоване людям, які потерпають від проблем із хребтом. А тривале сидіння за комп’ютером не лише негативно впливає на поставу, але й провокує виникнення захворювань суглобів. Регулярні заняття в басейні підвищують загальний тонус організму й значно зменшують ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
Але, згідно з результатами опитування, тільки кожен двадцятий офісний співробітник відвідує басейн кілька разів на тиждень, 8% опитаних — кілька разів на місяць, а 14% — усього лише кілька разів на рік. Решта три чверті працівників офісів узагалі не ходять до басейну, не кажучи вже про відвідування занять із аквааеробіки.
ТОП-менеджери частіше за інших знаходять час поплавати в басейні, а чверть із них відвідує басейн не рідше ніж кілька разів на місяць. І це не дивно: за результатами досліджень hh.ua, українські керівники тотально страждають на трудоголізм, спорт для них необхідний, щоб принаймні якось підтримувати здоров’я.
На українському ринку праці складно зустріти компанії, які надають можливість безкоштовного відвідування басейну або ж частково оплачують абонемент. А вже басейн, що належить компанії, для українських працівників — щось на межі фантастики. Навіть офіси IT-компаній, що славляться своєю любов`ю до спорту, не ризикують перетворити робочий простір на аквапарк, як це, наприклад, зробила британська IT-компанія «Peer 1 Hosting».

Дещо частіше роботодавці спонсорують відвідування тренажерного залу, ніж басейну. Тільки 5% опитаних відзначили, що компанія, в якій вони працюють, частково оплачує абонемент на відвідування басейну, а ще 5% запевняють, що можуть ходити в басейн безкоштовно.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні-вересні 2013 року. Загалом було опитано 897 респондентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *