ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартує Міжнародний конкурс молодих скрипалів Олега Криси

|

З 24 жовтня по 3 листопада в приміщеннях консерваторії та філармонії Львова відбудеться перший Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси.

«Моя концертна і педагогічна діяльність, членство у журі багатьох престижних міжнародних  конкурсів скрипалів, переконали мене у безмежному таланті українського народу. Однак завжди мені щеміло в  душі, коли я порівнював можливості молодих українських музикантів з їхніми ровесниками з Європи, США чи Японії. Яка несправедливість криється у тому, що для молодих  талантів з України здебільшого  через фінансові причини є  недоступним більшість престижних конкурсів світу!», – так пояснює маестро своє рішення заснувати в Україні престижний міжнародний конкурс молодих скрипалів-віртуозів, який дасть шанс нашим музикантам показати себе світу на рідних теренах – в Україні.

Конкурс складатиметься з трьох турів. Взяти участь може кожен виконавець віком від шістнадцяти до двадцяти восьми років. Зараз триває перший відбірковий етап, до участі у якому зареєструвалися виконавці з України, Росії, Японії, США. Вивчивши всі заявки, члени журі – найкращі скрипалі та педагоги світу та України – запросять до Львова найсильніших учасників.

Протягом тижня у стінах львівської філармонії та консерваторії звучатимуть твори Баха, Паганіні, Венявського, Шнітке, Баркаускаса, Карабица, Моцарта, Ізаї, Равеля, Сарасате, Сен-Санса, Чайковського, Бетховена, Брамса, Прокоф’єва, Гріга, Лятошинського, Скорика, Бруха. Всі тури конкурсу є відкритими для шанувальників музики. Завершиться Перший міжнародний конкурс скрипалів гала-концертом переможців

Призовий фонд конкурсу складає близько 900 тисяч гривень.

Довідка

Криса Олег Васильович – український скрипаль, музичний педагог, професор Київської та Московської консерваторій, професор Інституту ім. Гнесіних, а також професор Істменівської музичної школи (Рочестер, США) і Мангеттенської школи музики, (Нью-Йорк, США). Заслужений артист УРСР.

Народився в 1942 році, у селі Ухані, що нині належить до території Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *