ОСТАННІ НОВИНИ

Завдяки міжнародній конвенції більше 300 українців стягнули аліменти за кордоном

|

За сім років, відколи Україна приєдналась до Конвенції про стягнення аліментів за кордоном, її можливостями скористались 313 українців. Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Відповідно до Конвенції, на Міністерство юстиції покладено функції органу, який приймає та передає документи.

Так, найбільше запитів було надіслано до Німеччини – 60, Італії – 36, Португалії – 29, Ізраїлю – 27, Королівства Іспанії – 19, Ірландії – 15, Польщі – 14, Франції – 11, Швейцарії – 10, Чехії – 9.

Також відомо, що на території Республіки Польща надано дозвіл на примусове виконання 4 рішень судів України, на території Королівства Іспанії – 3, на території Португалії – 1, на території Чехії -1.

За домовленістю сторін в добровільному порядку сплачуються аліменти на утримання дітей боржниками, які проживають на території Ірландії, Чеської Республіки та Німеччини.

За аналогічний період Україна отримала від Договірних Держав Конвенції 125 звернень. З них переважна кількість звернень отримані від Республіки Польща – 88, від Словаччини – 10, від Нідерландів – 4, від Чехії – 8. Конвенція про стягнення аліментів за кордоном була розроблена ООН у 1956 році.

Угоду було розроблено задля вирішення гуманітарної проблеми, що виникає через становище тих людей, які залежать від отримання аліментів від осіб, що перебувають за кордоном.

Зокрема, необхідність розробки цього міжнародного документа була викликана серйозними юридичними та практичними труднощами, які спричиняють судовий розгляд або виконання за кордоном позовів про аліменти. На підставі цієї Конвенції можливо звертатись як з клопотаннями про визнання та виконання судових рішень про стягнення аліментів, так і з заявами про стягнення аліментів.

Цей універсальний договір відкритий для підписання як державами-учасницями ООН, так і іншими державами.

На сьогодні учасницями Конвенції є більше 70 країн світу. Україна приєдналася до неї сім років тому (19 жовтня 2006 року).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *