ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін схвалив законопроект, за яким кількість жінок у парламенті має зрости до 30%

|

Кабінет міністрів підтримав законопроект щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Про це сказала міністр соціальної політики Наталія Королевська одразу після засідання уряду, повідомили УНІАН у прес-службі Мінсоцполітики.

За її словами, законопроект розроблено на виконання Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року.

«Мета законопроекту – подолання низки гендерних проблем. Серед них: низький рівень представництва жінок на керівних посадах в органах виконавчої та законодавчої влади, розрив в оплаті праці українських жінок і чоловіків та низький рівень економічної активності жінок та їх представництва у керівництві бізнес-структур», – сказала Королевська.

За її словами, законопроектом передбачається запровадження 30-відсоткових гендерних квот у виборчих списках політичних партій на виборах до парламенту та місцевих рад. Наразі у складі Верховної Ради України лише 9,4% жінок-депутатів, зазначила міністр.

«На відміну від більшості інших законопроектів, наш документ комплексний та має на меті забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків навіть у сфері бізнесу та працевлаштування шляхом підтримки менш представленої статі», – сказала Королевська.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *