ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та ЄС узгодили текст угоди про єдиний авіапростір

|

Україна і Європейський Союз під час 8-го раунду переговорів у Брюсселі 21 – 22 жовтня узгодили текст угоди про єдиний авіаційний простір і домовилися про подальшу співпрацю з метою підготовки документа до підписання. Про це повідомляється на сайті МЗС України з посиланням на Представництво України при ЄС і Європейському співтоваристві з атомної енергії.

«Створення спільного авіаційного простору є одним із ключових елементів реалізації майбутньої Угоди про асоціацію між Україною і ЄС у сфері транспорту», – наголошується в повідомленні.

Нагадуємо, що Міністерство інфраструктури України розраховує підписати декларацію про єдиний авіаційний простір з Європейським Союзом до кінця 2013 року. Переговори з укладення угоди між Україною і ЄС про спільний авіаційний простір почалися в грудні 2007 року.

Відповідно до Плану першочергових заходів щодо інтеграції України в ЄС на 2013 рік ці переговори мають завершитися впродовж 2013 року. Мета укладення угоди – поступова лібералізація ринків, використання загальних правил на основі правил ЄС у галузі цивільної авіації, сприяння промисловій співпраці.

УНІАН

Фото: Львівський портал

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *