ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відзначать 120-річчя перепоховання Шашкевича

|

Заступник голови Львівської ОДА Ірина Романів 22 жовтня провела засідання робочої групи з відзначення 120-річниці перепоховання Маркіяна Шашкевича, – інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Як повідомлялось під час засідання, усі заходи відбудуться на малій батьківщині визначного діяча – у с. Новосілки Буського району Львівщини. Так, 3 листопада, керівництво області за участю представників громадських організацій, шашкевиківської комісії та громадськості здійснять покладання квітів до місця першого поховання Маркіяна Шашкевича та відвідають музей-садибу й школу, що носять його ім’я.

В рамках відзначення 120-річчя перепоховання Маркіяна Шашкевича відбудеться презентація повного зібрання творів Шашкевича, а також управління молоді та спорту облдержадміністрації організує впорядкування пам’ятних місць, що пов’язані із Маркіяном Шашкевичем.

Варто також відзначити, що 6 листопада, у день народження Маркіяна Шашкевича, відбудеться покладання квітів до його могили на Личаківському кладовищі та пам’ятника у м. Львові.

Фото – Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *