ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація з виконанням бюджету Львівської області-2013 є катастрофічною – депутат

|

Депутати Львівської обласної ради члени фракції «УДАР Віталія Кличка» вимагають  від керівництва області втрутитись в ситуацію з виконанням бюджету 2013 року та прийняттям бюджету на 2014 рік.

Про це йдеться у заяві фракції політичної партії «УДАР Віталія Кличка» у Львівській обласній раді, яку виголосив сьогодні під час сесії депутат облради Олександр Старовойт.

Текст звернення подаємо нижче:

«Фракції політичної партії «УДАР Віталія Кличка» у Львівській обласній раді

З приводу загрозливої ситуації з виконанням бюджету області 2013 року та прийняттям Державного бюджету України на 2014 рік

Фракція УДАР у Львівській обласній раді змушена констатувати бюджетну кризу на всіх рівнях функціонування держави, спричинену  «успіхами» працюючої команди «професіоналів». Не оминула вона, також, і Львівської області.

Про її виникнення ми попереджали при прийнятті  обласного бюджету на 2013 рік. Сьогодні вже не казначейська криза і хронічна нестача коштів для наповнення Пенсійного фонду  є виною всіх бід. Повідомлення про затримки з виплатами по захищених статях є найкращою ілюстрацією роботи владної команди.  Станом на сьогодні вже ніхто не дивується інформації, що на захищені статті у області бракує понад 300 млн. грн. Додаткової дотації вирівнювання, за допомогою якої уряд гарячково латає цю дірку, вистачить заледве на третину потреб області.

Подальше  зволікання з розрахунком та доведенням формул Державного бюджету, визначенням підходів до міжбюджетних трансфертів, в тому числі на основні бюджетні галузі та державне управління лише поглиблять кризу в економіці області. Відсутність реальних прогнозів функціонування бюджетної сфери на 2014 рік є хронічною проблемою нинішньої влади.

Фракція політичної партії «УДАР Віталія Кличка» у Львівській обласній раді вимагає від перших посадових осіб області – голови Львівської облдержадміністрації  В.Шемчука та голови Львівської обласної ради П.Колодія особистого втручання в ситуацію з виконанням бюджету 2013 року та прийняттям Державного бюджету України на 2014 рік.

Вимагаємо негайного  оприлюднення бюджетної резолюції  для обласного бюджету для  того, щоби можна було готувати бюджет області 2014. Необхідно врахувати  усі негативи прийняття та виконання  бюджету 2013, та прийняти реалістичний бюджет Львівщини та місцеві бюджети  в області».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *