ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні у Львові розпочав роботу 4-й Всеукраїнський Форум ОСББ

|

22-23 жовтня у конференц-залі готелю «Дністер», на вул. Матейка, 6,  проходить 4-ий Всеукраїнський форум ОСББ, де обговорюватимуть проблеми та перспективи у сфері житлово-комунального господарства України. Форум вже вчетверте організовує Інститут міста. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Сьогоднішній Форум має стати діалогом між ОСББ та владою, містком їхньої взаємодії. Цього дня ми відкриваємо цей Форум вже вчетверте. За 4 роки багато чого змінилося: теми, учасники. Цього року ми маємо рекордну кількість учасників – 170 осіб зареєструвались на цьому Форумі.

Цьогорічний Форум відрізняється тим, що ми маємо активно представлений комерційний сектор, це означає, що для комерційних компаній ОСББ є реальними партнерами. За чотири роки тут багато чого відбувалось – тут точилися гарячі дискусії, ділилися цікавим досвідом, передавали корисну інформацію. Але одна теза залишалася завжди, що тільки ОСББ є найефективнішим способом реформування житлово-комунального господарства в Україні.

На минулому Форумі були оприлюднені дані опитування, яке проводилось у Львові і в цілому по Україні. Мешканці, які живуть в будинках ОСББ, в середньому на 15% задоволені якістю послуг, які вони отримують. А якщо брати середній показник по Україні, то він ще трохи вищий. Це означає те, що коли люди самі управляють своїм будинком, вони отримують саме ту якість послуг, яку очікують.

Нещодавно ми провели велику моніторингове дослідження у Львові, яке підтверджує те, що переважна більшість, близько 60% мешканців хочуть створити ОСББ у своїх будинках. Вони може не до кінця готові, адже це діяльність, яка потребує певної готовності, лідерства, відповідальності. Але що більше ми будемо розпрацьовувати цю систему, в тому числі завдяки таким Форумам, то більше ОСББ буде створено, і то краще будуть жити мешканці нашого міста», – повідомив Олександр Кобзарев, директор Інституту міста.

Додамо, цьогорічний форум буде поділено на 5 секцій:

•          Сучасний стан ЖКГ України: новини з перших рук. Виступатимуть представники центральної влади, громадських організацій та інші;

•          Співпраця ОСББ із фінансовими організаціями;

•          Виступи представників ОСББ з регіонів України: досягнення та проблеми. Практики ОСББ можуть обмінятися досвідом, взяти для себе цікаві та ефективні ідеї з інших регіонів та міст;

•          Досвід наших сусідів. Секція присвячена успіхам Польщі, Німеччини та Білорусі в сфері житлово-комунального господарства;

•          Діяльність управлінських компаній: досягнення та проблеми. Учасники поділяться досвідом роботи альтернативи ОСББ.

За результатами форуму буде прийнято резолюцію, яку скерують у центральні органи влади.

Нагадаємо, станом на 1 жовтня у місті функціонує 495 ОСББ, які мають у своєму складі 527 будинків. Від початку поточного року мешканці зареєстрували 29 нових ОСББ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *