ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська фірма заплатить Міноборони майже 400 тисяч за знесені будівлі

|

ТОВ “Західна будівельна інвестиційна компанія” виплатить на користь держави 374,6 тис. грн, як відшкодування збитків за знесення будівель Міністерства оборони України. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пишуть «Наші гроші.Львів».

Судова історія з нерухомістю військових за адресою м. Львів, вул. Гетьмана І. Мазепи, 29 почалася ще у 2005 році. Тоді ухвалою господарського суду Києва (в судовому реєстрі відсутня) було затверджено мирову угоду між Державним підприємством “Укрконверс” Національного координаційного центру адаптації військовослужбовців, звільнених в запас або відставку, та конверсії колишніх військових об’єктів і його кредиторами.

За цією угодою ТОВ “Нафта-трейд” погашає в повному обсязі заборгованість “Укрконверсу” (майже 3 млн грн), а також перераховує для поповнення обігових коштів боржника 2 млн 248,5 тис. грн. В обмін “Укрконверс” передає у власність “Нафта-Трейд” частину майна вартістю 5 млн 238,2 млн грн. Таким чином це товариство зі “статутником” в 16,5 тис. грн отримало нерухоме майно загальною площею 8 770,7 кв. м.

Як повідомляється у рішенні Господарського суду Львівської області, 10 жовтня 2006 року мирова угода була скасована через незаконність вибуття об’єктів з державної власності. Адже на час укладення мирової угоди органом управління майном “Укрконверсу” було виключно Міністерство оборони України. Окрім того, факт виконання ТОВ “Нафта-Трейд” умов мирової угоди стосовно сплати передбачених нею грошових коштів – не встановлений ні у ході прокурорської перевірки, ні самим підприємством “Укрконверс”, який повідомив про відсутність у нього первинних документів.

Утім “Нафта-трейд” почало продавати майно ще до скасування мирової угоди. У січні 2006 року уклало договір купівлі-продажу з ТзОВ “Західна будівельна інвестиційна компанія”, яке стало власником будівель загальною площею 8 770,7 кв.м.

Через місяць, у лютому 2006 року, “Західна будівельна інвестиційна компанія” також почала продавати будівлі. Таким чином протягом двох наступних років Міжрегіональна академія управління персоналом стала власником 4936 кв.м. Також у 2008 році ще 1166,6 кв.м купило ТОВ “Варіант-Глобус”.

Заступник Генерального Прокурора України лише у 2012 році звернувся до суду, аби повернути будівлі. Ще 2668,1 кв. м було знесено “Західною будівельною інвестиційною компанією”, за що з них вимагали відшкодування. Суддя вирішив визнати за Міністерством оборони України право державної власності на будівлі на вулиці Гетьмана Івана Мазепи, 29 загальною площею 6100,4 кв. м. Також “Західна будівельна інвестиційна компанія” має сплатити 374,6 тис. грн, як відшкодування збитків, завданих знесенням будівель та споруд. Міжрегіональна академія управління персоналом та “Варіант Глобус” мають повернути приміщенням у 30-денний строк.

Нині “Нафта-трейд” перебуває в стані припинення підприємницької діяльності. Першими власниками цієї компанії було троє людей: Коробкін Віктор Станіславович, відомий як екс-керівник держпідприємства Міноборони “Укрвійськбуд”, Краєвська Інна Петрівна, дружина Краєвського Олега Михайловича — екс-керівника філії того ж “Укрвійськбуду” та Сидоренко Ірина Вікторівна. Нині власниками є Вишневська Галина Петрівна і Алексієнко Михайло Сергійович.

Власником “Західної будівельної інвестиційної компанії” є Сумало Роман Михайлович.

Власниками “Варіант-Глобусу” є Артемовичі Володимир та Ігор. Саме Володимир Артемович раніше також був серед співвласників “Західної будівельної інвестиційної компанії”. Він відомий як бізнес-партнер Романа Козака, батька Тараса Козака, колись заступника Голови ДПА у Львівській області (1998-2003), начальника Західної регіональної митниці (2003-2005), заступника Голови Держмитслужби України (2005-2010), а нині – депутата Львівської обласної ради і заступника Віктора Медведчука по ГО “Центр Правова Держава”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *