ОСТАННІ НОВИНИ

У Шегинях затримали чоловіка з колекцією золотих монет

|

Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області виявили та вилучили у громадянина України 18 старовинних золотих монет, які він перемістив через польсько-український кордон з приховуванням від митного контролю, інформує прес-центр СБУ.

Встановлено, що у вересні ц.р. 44-річний мешканець Івано-Франківської області прямував на власному автомобілі з Республіки Польща через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Шегині-Медика» митного посту «Мостиська» Львівської митниці. Під час митного догляду правоохоронці виявили приховані у взутті водія нумізматичні цінності.

Згідно з проведеною експертизою вилучені монети були викарбувані у XVIII – XX століттях із золота на території колишніх Австро-Угорської та Російської імперії, Німеччини, Сполучених Штатів Америки. За висновком експерта, колекція золотих монет становить культурну цінність та має історичне значення.

За фактом переміщення культурних цінностей через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, слідчими Служби безпеки України було розпочато кримінальне провадження.

15 жовтня ц.р. контрабандисту повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.201 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією предметів контрабанди.

Фото прес-служби СБУ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *