ОСТАННІ НОВИНИ

Закарпаття хоче відкусити у Львова шматок олімпійського пирога

|

Закарпаття розраховує приймати олімпійців 2022 року у Воловецькому районі і поступово готується до створення там, та на прилеглих територіях, усіх необхідних умов.

Про це заявив перший заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо під час спілкування із представникам передзаявкового комітету Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року в Україні, інформує прес-служба ЛМР.

«Найперше мова йде про будівництво системи водопостачання та водовідведення у самому Воловці та селі Гукливий. Окрім того, обласна адміністрація разом із службою автомобільних доріг планує розробити детальний план заходів щодо розвитку транспортної інфраструктури, необхідної для успішного проведення цього масштабного заходу», – повідомив Ігор Свищо.

Він додав, що перспективи, які принесе Закарпаттю право на проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор у 2022 році важко переоцінити.

«Наш край наразі більш, ніж на половину є дотаційним, а розвиток туризму дасть нам можливість повністю забезпечувати власні потреби. І, звичайно ж, підняти умови життя закарпатців на якісно новий рівень. Наші люди це прекрасно розуміють, тому ставляться до цієї ідеї більш, ніж позитивно», – наголосив перший заступник голови Закарпатської ОДА.

На думку Ігоря Свищо, лише приготування регіону та боротьба за право приймати спортивний захід такого масштабу вже допоможе створити в області тисячі нових робочих місць, залучити як внутрішні, так і іноземні інвестиції, підняти на якісно новий рівень не тільки туристичну, але й соціальну та, що особливо важливо, дорожню інфраструктуру.

«Як на мене, то особливо важливим фактором є згадувані робочі місця. Закарпатці нині – одні із найактивніших заробітчан, які працюють ледь не по всьому світу. А робота по підготовці до Олімпіади та Паралімпіади дасть шанс чималій частині наших людей повернутися додому до своїх сімей та почувати себе впевнено на рідній землі, не шукаючи кращої долі по світу», – резюмував заступник керівника Закарпаття.

Нагадаємо, попередньо Зимові Олімпійські та Папралімпійські ігри 2022 року плануються у Львові, Тисовці і Панасівці (обидва – Львівська область) та на полонині Боржава (Закарпатська область).

Підготовка заявки для отримання Україною права проводити зимові Олімпійські ігри-2022 є ініціативою Президента України Віктора Януковича. Головою Оргкомітету з підготовки заявки до Міжнародного олімпійського комітету про здобуття права на проведення в 2022 році зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор в Україні було призначено Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *