ОСТАННІ НОВИНИ

Розпочинається процес повної диспетчеризації всіх львівських ліфтів

|

З серпня цього року ЛКП «Львівсвітло» прийняло на баланс 957 ліфтів. Вже диспетчеризовано 10 ліфтів, 6 з них активовано. Цього тижня підприємство має отримати ще обладнання, щоб диспетчеризувати 50 ліфтів. До кінця року заплановано диспетчеризувати усі 333 ліфти у Франківському районі. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Усі диспетчеризовані ліфти можна відслідковувати на комп’ютері у пункті «Львівсвітло».  У кожному ліфті встановлена спеціальна кнопка виклику диспетчера і зв’язок здійснюється он-лайн. Мешканцю вже не потрібно окремо телефонувати в установи. На диспетчерській оператор отримує звуковий сигнал та кольорове зображення одразу 17 поломок, які висвічуються також на екрані комп’ютера.

«З 15 серпня 972 ліфти знаходяться на обслуговуванні «Львівсвітло». Важливо, щоб ми бачили в реальному часі, яка ситуація з кожним ліфтом. Зараз починається процес повної диспетчеризації всіх ліфтів. Ми знаходимось на початковій фазі. До кінця цього року 300 ліфтів буде видно на комп’ютері в он-лайн режимі, 17 показників. Це унеможливить крадіжки, бо можна буде бачити моментально, хто пробує втрутитись чи в машинне відділення, чи в самій кабіні ліфта. Значно підвищиться надійність ліфтів і безпека. До кінця наступного року плануємо перевести наступну кількість ліфтів. Завдання максимум – щоб всі ліфти міста Львова можна було бачити на комп’ютері. Так, як ми зробили по «Львівсвітло», маю на увазі по вуличному освітленню. У нас сьогодні кожен ліхтар видимий, якщо є поломка, її шукати не треба, ми чітко знаємо, де вона знаходиться. Вся техніка обладнана GPS. На «Львівсвітло» це дало економію в три рази пального. Те саме стосується і підрозділу, який буде займатись ліфтами.

По ліфтах, які обслуговує «Львівсвітло», простоює один ліфт на вул Пасічній. Там аварійна ситуація, його ремонтують. По місту завдання – до кінця цього року у нас не має бути жодного ліфта, який би простоював, повинні всі ліфти працювати. Роботи багато.

Наступний крок – це вже допомога міського бюджету на закупівлю відповідного обладнання і інвестиція в нові ліфти, бо більшість ліфтів вичерпали свій ресурс. Зараз ми розуміємо всю систему завдяки нашому комунальному підприємству. Ми не пішли на нову структуру, нове підприємство, що б потребувало великих коштів. Ми створили підрозділ на «Львівсвітло», і це показало правильність на довгу перспективу», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами директора ЛКП «Львівсвітло» Марини Строєвої, після того, як ліфти передані на обслуговування комунального підприємства, значно зменшилася кількість викликів в день. «Зараз це в середньому 12 викликів, а на початку було 60», – зазначила Марина Строєва.

За її словами, процес диспетчеризації ліфтів тільки розпочався.

«Ми почали диспетчеризувати ті, що на нашому балансі, але мають бути диспетчерезовані усі ліфти міста. Диспетчеризація одного ліфта  разом з обладнанням та роботами коштує 4,5 тис. грн.  Це дуже зручно, немає зайвих викликів диспетчерської аварійної чи механіка. Ми знаємо, що сталось, бо на моніторі все показує», – зазначила Марина Строєва.

Довідка

ЛКП «Львівсвітло» прийняло на баланс 957 ліфтів (48%) у Франківському, Шевченківському та частково в Залізничному і Личаківському районах міста.

Загалом у місті 2012 ліфтів, 60% (1165) – вже вичерпали термін експлуатації.

 

Кількість ліфтів у будинках комунальної власності по районах:

Галицький – 31

Франківський – 333

Залізничний – 305

Шевченківський – 525

Личаківський – 173

Сихівський – 645.

 

Кількість ліфтів, що залишаються на обслуговуванні приватних  експлуатуючих організацій:

ПП «Компанія «Астра» – 220

ПП «Ліфт-Купе» – 22

ПП «Майстер-Рос» – 196

ПП «Мрія-Ліфт» – 15

ПП «Шифт-ліфт» – 9

ТзОВ «Ліфт-Еко» – 596

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *