ОСТАННІ НОВИНИ

Влада розглядає ймовірність будівництва не одного сміттєпереробного заводу на Львівщині

|

Сьогодні, 21 жовтня, відбувся круглий стіл щодо обговорення питання організації будівництва регіонального сміттєпереробного заводу на території Стрийського району. Участь в круглому столі взяв голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук, перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич, заступник голови облдержадміністрації Сергій Василенко, керівництво відповідних районів та представники інвесторів. Про це повідомляє прес-службі ЛОДА.

«Одна з найдратівливіших проблем на сьогодні – це проблема поводження з твердими побутовими відходами. Для Львова і Львівського регіону – це Грибовицьке сміттєзвалище, але я думаю, що не менші проблеми й в інших регіонах. Нам потрібно розглянути всі можливості, які ми маємо, аби зреалізувати цей проект» , – наголосив голова ОДА Віктор Шемчук.

Під час круглого столу учасникам було представлено роботу сміттєпереробного заводу та його специфіку. Зокрема зазначалось, що завод сортуватиме та перероблятиме 100% твердих побутових відходів. Такий завод може працювати в кілька змін та вся система контролюватиметься розробленою програмою.

«Інтереси інвесторів та інтереси території співпадають в тому, що нам необхідно таке обладнання, і, можливо, що це перший і не останній завод, який буде на Львівщині, –  завважив керівник області. – Проблеми, які можуть виникнути, сьогодні потрібно обговорити, аби врахувати всі деталі ще на етапі підготовки проекту» , – додав він.

Окрім цього учасники круглого столу вислухали характеристику кластеру та умови, які необхідні для побудови сміттепереробного заводу. Так, Львівську область умовно було поділено на 4 кластери. Одним із кластерів, який підходить для сміттєпереробного заводу є четвертий кластер, до якого входять 640 населених пунктів. Завод буде переробляти тверді побутові відходи на території в радіусі70 км. Також завважили, що потік вантажівок йтиме в обхід міст.

 «Будівництво нового сміттєпереробного заводу – це нові робочі місця та новий платник податків на території області», – сказав Богдан Матолич.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *