ОСТАННІ НОВИНИ

Молоді спеціалісти готові працювати за 1200 грн зарплатні

|

Молоді спеціалісти — одна з найбільш цікавих категорій пошукачів на ринку праці України. Адже від тих, хто починає кар’єру сьогодні, залежить, яким буде ринок праці завтра. Наскільки адекватно оцінюють себе професіонали-початківці, які зарплатні побажання вони готові озвучити роботодавцю — у новому дослідженні Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Студенти і молоді спеціалісти — одна з найбільш відкритих груп пошукачів. Серед цієї категорії близько 80% претендентів на посади зазначають свої зарплатні очікування в резюме, у той час як середній показник кількості резюме із вказаною бажаною зарплатою — 60%.

Молоді спеціалісти, як правило, демонструють найбільш адекватну оцінку своєї ринкової вартості. Зарплатні очікування більшості досвідчених кандидатів дещо завищені — різниця з тим, що їм пропонують роботодавці, складає 20-25%. У випускників і спеціалістів із досвідом роботи до 3-х років вимоги значно адекватніші. Мінімальні й середні очікувані зарплати знаходяться приблизно на тому ж рівні, що й пропоновані. Середня мінімальна зарплата, з якої готові починати молоді спеціалісти, — 1200 грн., середня очікувана зарплата — 2900 грн.

Молоді спеціалісти скромні: навіть найвищі бажані зарплати не надто відрізняються від середніх окладів. Для порівняння можна умовно розділити всіх пошукачів на чотири частини, де першою частиною будуть спеціалісти з найнижчою очікуваною зарплатою (1200-2000 грн.), а четвертою — з найвищою (4000-6000 грн.). Найчастіше на високі зарплати претендують ті, хто вже встиг почати свою професійну діяльність і на момент розміщення резюме володіє досвідом роботи від року до трьох років. Серед регіонів лідирують за найвищими зарплатними очікуваннями найбільш активні гравці ринку праці — Київ та Донецьк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *