ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині з інтернатів було повернено в рідні сім’ї 62 дитини

|

Малозабезпеченим сім’ям з початку року було виплачено 264 млн. грн., а з інтернатів було повернено в рідні сім’ї 62 дитини. Про це повідомлялось сьогодні, 18 жовтня, під час прес-конференції за участю заступника директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксани Яковець та директора Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ОДА Ярослава Бордіяна. Про це інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Під час прес-конференції заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА розповіла, що в області реалізовано проект вдосконалення системи соціальної допомоги в країні, яким передбачено уніфікацію всіх видів державної соціальної підтримки і організацію роботи структури, яка працює для людей і максимально наближена до їх потреб, враховуючи їх фізичні можливості.

Окрім того Я. Бордіян розповів про роботу соціальних працівників та їх основні завдання, як координатора між усіма суб’єктами соціальної роботи. Завданням соціальних працівників є не виявляти сім’ю на стадії проблем, коли питання треба ставити категорично, а вивчити проблемні питання.

«Найголовніше для нас – це дитина. З 1 січня 2014 року ні одна дитина не зможе потрапити до інтернатного закладу. Ми будемо використовувати інші форми виховання, такі як ДБСТ та прийомні сім’ї. Але все ж таки ми будемо робити все, аби діти могли жити в рідних сім’ях», – наголосив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *