ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартував спортивний фестиваль для дітей з вадами розумового розвитку

|

Соціально-спортивний захід для дітей зі шкіл-інтернатів Львова розпочався 17 жовтня біля кінотеатру «Сокіл». Під час фестивалю дітям проводять майстер-класи з футболу, баскетболу, флорболу та бадмінтону. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

«Незважаючи на всі перепони, ми зробили класний захід. Мені приємно, що вперше з часу існування Спеціальної олімпіади у Львові, захід був підтриманий Львівською міською радою та обласною адміністрацією. Ми навели тісний контакт, який в подальшому приведе до того, що Львів зможе приймати та організовувати ігри Спеціальної олімпіади Європейського та Світового рівня», – розповів голова ГО САМІ Андрій Породко.

Спеціальна олімпіада не ставить світових рекордів, вона дає дітям право на повноцінне життя. Життя зі злетами та падіннями, перемогами та поразками, але найголовніше те, що ці особливі діти відчувають себе рівними.

Спеціальна олімпіада (СО) – це міжнародна благодійна організація, що проводить цілорічні  спортивні тренування та змагання з  переліку Олімпійських видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями в розумовому розвитку в усьому світі.

СО була заснована 1968 року сестрою президента США Дж. Ф. Кеннеді пані Юніс Кеннеді Шрайвер після того, як у їхній сім`ї народилася неповносправна дитина. Наразі вони опікуються  3,5 мільйонами атлетів з вадами розумового розвитку у більш ніж 177 країнах світу.

Кожна країна має власну незалежну національну програму Спеціальної Олімпіади.

Офіційно Спеціальна Олімпіада України була заснована у березні 2002 року, хоча українські атлети з вадами розумового розвитку брали участь у міжнародних змаганнях  Спеціальної Олімпіади та у кожних Всесвітніх Іграх починаючи з 1995. Сьогодні Олімпіада це всеукраїнська організація до якої залучено більше 17 000 атлетів у 18 регіонах.

Спеціальна Олімпіада не є Паралімпійським  рухом – це дві окремі організації, обидві визнані Міжнародним Олімпійським Комітетом (МОК). Мета Спеціальної Олімпіади – залучати якомога більше людей з вадами розумового розвитку з різним рівнем здібностей до занять спортом.

Паралімпійський рух є спортом високих досягнень та надає можливості для занять спортом  людям з різними відхиленнями, проте лише з високим рівнем здібностей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *