ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Стрийщини та Жидачівщини протестують проти жахливого стану доріг

|

Сьогодні, 18 жовтня з 6:30 по 8:30 год., мешканці десяти населених пунктів Стрийського району вийшли на мирну акцію протесту неподалік хлібного заводу у селі Слобідка. Аналогічна акція відбулась на Жидачівщині, де мешканці перекрили рух на трасі державного значення Миколаїв-Жидачів-Калуш Т1419. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

На пішохідному переході впродовж двох годин люди змінювали один одного. Активісти блокували проїзд на дорогах, вимагаючи їхнього ремонту. Люди тримали у руках плакати з гаслами: «Яка влада – такі дороги!», «Народ – це сила!», «Молодь – за добрі дороги».

«Ми неодноразово звертались до влади з вимогою навести лад на наших дорогах. Влада повідомила, що ремонтні роботи на дорозі у Стрийському районі впродовж останніх двох тижнів були проведені. Але це важко назвати ремонтом. Це просто засипання ям щебенем, що тільки підвищує аварійність. Камінь вилітає з-під коліс. Вже є кілька випадків розбитих склопакетів у житлових будинках, а також прорізання автошин. І сьогодні-завтра, на жаль, ми станемо свідками травматизму людей. Нині влада байдуже поставилася до протесту громади», – розповідає мешканець Дашави Юрій Дементьєв.

Люди кажуть, що проводитимуть подібні мирні акції протесту поки не побачать належних ремонтних робіт.

Нагадуємо, що перша акція протесту відбулася на Стрийщині 4 жовтня. Автодорога обласного значення Стрий-Журавно через селище Дашава знаходиться в аварійному стані. На окремих ділянках дороги повністю відсутнє дорожнє покриття та розмітка.

Водії змушені здійснювати об’їзд глибоких ям, виїжджаючи на смугу зустрічного руху та тротуари. Аналогічна ситуація з дорогами, якщо ще не гірше, на трасі «Миколаїв-Жидачів-Калуш Т1419».

 Як зазначив учасник акції по перекриттю дороги, депутат Жидачівської райради Зеновій Кіт: «На дорозі Миколаїв-Калуш склалася надзвичайно складна ситуація. Через стан доріг нищаться авто, час добирання до роботи збільшився вдвічі, а рейсові перевізники відмовляються курсувати по дорозі та зривають графіки. А найголовніше, що утруднений доїзд швидкої допомоги ставить під загрозу життя громадян».

За його словами, населені пункти, що знаходяться на цій дорозі фактично є заблокованими, що негативно впливає на економічну ситуацію в районі. “Враховуючи те, що ця дорога є державного значення, районна рада не має права виділяти на неї кошти. Тому ми підтримуємо вимоги громадськості, щоб у бюджеті обласна рада передбачила кошти на капітальний ремонт цієї дороги”, – зазначив ударівець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *