ОСТАННІ НОВИНИ

Як не попастися на вудку шахраїв банківських карток

|

Українські банкомати все частіше почали обкрадати шахраї. Аферисти за допомогою скімерів виготовляють картки-двійники придумують все нові схеми розводу, для крадіжки грошей з рахунків банківських клієнтів. Рекомендації як не попастися на вудку шахраїв банківських карток, підготував проект Коментарів – proIT.

1. Для отримання переказу на картку будь-якого банку, і не тільки на території України, достатньо тільки номера картки. Це правила міжнародних платіжних систем. Вони діють у всьому світі й для всіх банків.

2. Співробітники банків не дзвонять клієнтам.

3. За жодних обставин не повідомляйте свої персональні дані по телефону, особливо цифрові коди з SMS -повідомлень банку.

4. Закріпіть за своїми банківськими рахунками новий телефонний номер («фінансовий» номер), найкраще оформіть його на контракт.

5. Вивчіть, яку інформацію за вашим номером телефону, адресою електронної пошти, ПІБ, профілем соцмережі можуть отримати потенційні зловмисники. Постарайтеся видалити небезпечну інформацію.

6. Не передзвонюйте потенційному покупцеві, якщо він імітує поганий зв’язок.

7. Ніколи і за жодних умов не виконуйте з банкоматом дії, які вам диктує по телефону незнайомець.

8. Налаштуйте у свого оператора SMS-повідомлення про зміну секретного слова-пароля.

9. Для прийому платежів в інтернеті використовуйте тільки картку з нульовим балансом.

10. У разі підозри про здійснення шахрайської операції з вашим рахунком, негайно телефонуйте, пишіть в онлайн чат або йдіть у найближче відділення й вимагайте заблокувати усі ваші рахунки і трансакції.

11. Не вірте «ідеальним» покупцям, які не торгуються, беззастережно оплачують пересилку, комісію за здійснення платежу.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *