ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні розробили мобільний додаток, який допоможе відновити зір

|

Відтепер мобільний телефон може подбати про наш зір. Українські спеціалісти першими у світі розробили спеціальну програму для профілактики захворювань органів зору. За допомогою мобільного додатку «Добре бачу» можна перевірити свій зір, і найважливіше провести профілактичні вправи, які сприятимуть його відновленню. Сьогодні, 17 жовтня, новинку презентували у Львові.

У даному соціальному проекті зокрема взяли участь спеціалісти Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В. Філатова НАМН України. За словами Віри Сердюченко, співробітника Інституту, мобільний додаток на випадок хвороби не замінить похід до лікарні, проте допоможе виявити проблему, а комплекс розроблених вправ справді сприятимуть покращенню зору.

 «Для прикладу у школі чи вдома погане освітлення, чи діти обирають малу відстань для читання, очі напружені. Усе це призводить до погіршення зору. Тому дані вправи просто необхідні для того, щоб зменшити зорове навантаження, запобігти перевтомі очей, а, відповідно, уникати складних очних хвороб тренуючи очні м’язи, – зазначила медик. – Вправи, які включені в мобільний додаток застосовувались в тібетській медицині, в медицині йоги. Присутні і вправи з методу відомого американського офтальмолога Бейтса».

Мобільний додаток «Добре бачу» можна завантажити на свій смартфон, або планшет – безкоштовно. Він має п’ять розділів – самодіагностика, вправи для дітей, вправи для дорослих, питання відповіді та містить інформацію про сам проект.

Вправи для дітей виконані у ігровій формі. Супроводжуються голосом диктора для кращого розуміння, а також веселої музичної лічилки. Розробники програми обіцяють не зупинятися на досягнутому і наповнювати додаток новими вправами. Наразі мобільний додаток представлений українською мовою. Водночас, за словами розробників, за необхідності його можна зробити доступним іншими мовами.

Упродовж перших днів старту проекту додаток уже завантажити більше 7 тисяч разів. Наразі він отримує виключно схвальні відгуки. Для ефективного використання цього мобільного додатку необхідно присвятити максимум 15 хвилин свого часу кожного дня.

«Дуже рідко можна зустріти людину, яка не дивиться телевізор, не читає книжок чи не користується комп’ютером, – підсумувала Віра Сердюченко. – Щонайменше 95% людей знаходяться в зоні ризику очних захворювань. Відповідно, вправи, які ми пропонуємо у цьому мобільному додатку, допоможуть якнайдовше зберегти добрий зір».

Фото: Як просто

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *