ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівавтодор» не хоче ремонтувати площу перед цирком

|

ЛКП «Львівавтодор» спільно з «Онуром» оскаржуватиме рішення Господарського суду Львівської області, яким їх зобов’язано відновити тверде покриття площі перед львівським цирком. Про це «Н.Г.Львів»  повідомив Олег Береза, директор «Львівавтодору».

«Вважаємо, що вимоги цирку є завищеними. Площа й до того була в поганому стані. Подивіться фотографії до ремонту і після – різниці великої не помітите. Компанія «Онур» готова зробити частковий ремонт площі власним коштом, а частину робіт міг би оплатити цирк зі своїх бюджетних асигнувань. Тим більше, що під час ремонту вулиці Городоцької ми оновили комунікації до цирку та замінили каналізаційні випуски», – сказав Олег Береза.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, у 2011 році у рамках співпраці Львова з Європейським банком здійснювалася капітальна реконструкція вулиці Городоцької «Онуром». Замовником виступав «Львівавтодор». Технічний нагляд за веденням будівельних робіт здійснювала французька компанія «Egis BCEOM International».

За твердженням представників цирку, в ході виконання будівельних робіт без їх погодження через площу перед цирком перевозили будівельні вантажі великовантажними самоскидами, їздила спецтехніка, зберігали на площі будматеріали. Також там проводили земляні роботи з прокладання трубопроводів до споруд, які межують з територією цирку. У результаті покриття площі сильно пошкодили.

Суд вирішив, що в руйнуванні площі є вина як «Львівавтодору», так і «Онуру». Не було жодних дозвільних чи розпорядчих документів, які б надавали їм право використовувати площу цирку як будівельний майданчик. «Львівавтодор», як замовник будівельних робіт, зобов’язане було визначити відповідний будмайданчик та не допустити самовільне зайняття, експлуатацію площі цирку і подальшу її руйнацію. Тому вони разом мають ліквідувати наслідки.

Господарський суд Львівської області виніс рішення 9 жовтня. Відтак «Онур» та «Львівавтодор» мають подати апеляційну скаргу до 19 жовтня. В інакшому випадку рішення суду вступить в силу.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *