ОСТАННІ НОВИНИ

На реставрацію церков зі списку ЮНЕСКО виділено менше 10 відсотків необхідних коштів

|

На реставрацію церков внесених до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з обласного бюджету передбачено 215 тис. грн. Про це повідомив заступник начальника відділу культурної спадщини та культурних цінностей ОДА Роман Онишко на прес-конференції, яка відбулася сьогодні, 17 жовтня, повідомляє прес-служба ЛОДА.

У той же час за орієнтовним кошторисом на реставраційні роботи у всіх чотирьох храмах, внесених до списку ЮНЕСКО,  – церкви св. Юрія XVI-XVII ст. у Дрогобичі, Пресвятої Трійці 1720 р. у Жовкві, Собору Пр. Богородиці 1838 р. у Маткові Турківського р-ну, Зіслання св. Духа 1502 р. у Потеличі Жовківського р-ну, потрібно близько 28 млн грн.

Р.Онишко розповів про ситуацію на цих сакральних об’єктах.

«Були проведені обстеження та розроблені орієнтовні кошториси не тільки на ремонт церков, але і на розвиток інфраструктури біля них. На наступний рік планується вироблення проектної документації», – повідомив Р.Онишко.

Також заступник начальника відділу культурної спадщини та культурних цінностей ОДА завважив, що роботи потрібно проводити поступово. «Це багатоетапна робота. На реставрацію 4 церков, які включені до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО цього року з обласного бюджету передбачено 215 тис. грн., – повідомив Р.Онишко. – Зокрема на влаштування грозозахисту на церкві св. Юрія XVI-XVII ст. у Дрогобичі передбачено 60 тис. грн.», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *