ОСТАННІ НОВИНИ

В «Артеку» ущемляють права україномовних дітей – депутат ЛОР

|

Депутат Львівської обласної ради Ганна Костюк виступила сьогодні на сесійному засіданні зі зверненням, в якому йдеться про те, що у Міжнародному дитячому таборі «Артек» ущемляють мовні права дітей.

Так, у зверненні, яке депутати ЛОР підтримали і вирішили скерувати Міністерству освіти та науки України, уповноваженому Президента з прав дитини та профільному комітету Верховної Ради України, йдеться про те, що навчання у школі на базі табору «Артек», а також решта заходів проводяться лише російською мовою. На прохання україномовних дітей розмовляти з ними та викладати їм українською, викладачі та вожаті відреагували повним ігноруванням. В результаті діти дещо відстають у навчальному процесі. 

«Діти та їхні батьки висловили обурення тим, що програми, пісні, розважальні заходи і загалом усі заходи, які проводилися в рамках заїзду, були організовані російською мовою», – зазначила Г.Костюк.

Відтак, депутати Львівщини вимагають від Міносвіти, уповноваженого Президента з прав дитини та профільного комітету ВРУ заходів щодо забезпечення конституційного права дітей на отримання освіти українською мовою під час перебування в «Артеку».

Фото: Taxitour 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *