ОСТАННІ НОВИНИ

«Сланцеве шоу» перенеслось під стіни Львівської облради

|

Сьогодні під стінами Львівської обласної ради, де зараз триває чергове пленарне засідання ЛОР, зібралось близько 50 пікетувальників. Вони тримають у руках плакати «Львівщина – сланцевий Чорнобиль», «Сланцевий газ = другий Чорнобиль», «Ціна газу – здоров’я наших дітей», «Америка багатіє – Україна хворіє»,  «Сланцевий газ – хімічна війна». Ці ж гасла пікетувальники час від часу скандують, намагаючись докричатись до депутатів облради.

Громадська організація «Альма матер», яка зібрала цих людей, виставила біля дверей обласної ради столик, на якому стоять пляшки мінеральних вод, що виготовляються на Львівщині. Зокрема, у пляшках, з етикетками «Карпатська», «Моршинська», «Трускавецька», «Джерельна», «Олеська» насправді налито невідому рідину жовтого забарвлення. Також на цих пляшках написано, що це сланцево-сильнохімізована вода, виготовлена за сприяння Львівської обласної ради.

Організатори закликають депутатів прийти спробувати цю воду, забруднену хімікатами. Та водночас просять обранців дослідити, що вони наробили й визнати свою помилку.

Наразі ніхто з депутатів не насмілився спробувати запропонованої пікетувальниками «води».

«Будьте мужніми і визнайте свою помилку, визнайте, що труїте жителів Львівщини і зокрема своїх дітей. Адже всі джерела регіону через сланцеве добування будуть забруднені. Немає технологій, які повністю очищають воду від хімікатів», – зазначають пікетувальники.

Окрім того, вони вимагають у депутатів сьогодні під час засідання переголосувати рішення і відмінити попереднє рішення щодо сланцевої угоди.

Нагадаємо, 3 жовтня, на пленарному засіданні сесії ЛОР, депутати після 10-годинного обговорення, 66 голосами погодили проект Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, між державою Україна, компанією Шеврон та ТзОВ «Надра Олеська».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *