ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового нарешті взялися за встановлення люків

|

За дорученням міського голови з 11 жовтня розпочато позаплановий зовнішній огляд усіх каналізаційних та водопровідних колодязів, які перебувають на балансі ЛМКП «Львівводоканал», з метою з’ясування наявності люків.

За цей час працівники підприємства влаштували 49 люків на місці викрадених, повідомляє прес-служба ЛМР.

«На місці відкритих колодязів ми встановлюємо чавунні, поліетиленові та бетонні люки, а також бетонні плити на газонах у місцях повторних крадіжок люків. Лише за 10 місяців цього року ми закупили 374 люки на загальну суму 248 тис.грн., з них 121 чавунний, 100 поліетиленових, 153 бетонні люки», – зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».

За інформацією ЛМКП «Львівводоканал», за минулий тиждень значно зросла кількість звернень мешканців у диспетчерську службу з приводу відсутніх люків.

«Якщо раніше, гуляючи в парках і скверах, громадяни проходили повз відкриті люки, то зараз мешканці активно телефонують і вказують адреси відкритих або пошкоджених люків. На кожне таке звернення ми виїжджаємо, на місці з’ясовуємо чи це наш колодязь, встановлюємо накривку або попереджувальні знаки. Трапляється, що відсутні люки інших підприємств, найчастіше мова йде про зниклі дощоприймачі. 

Зважаючи на велику кількість колодязів, а це понад 20 тисяч, зараз ще триває їх зовнішній огляд, систематизація та аналіз даних. Після завершення інвентаризації буде визначено загальну кількість відсутніх або пошкоджених люків.

Цього тижня ми закупили нову партію у 200 штук поліетиленових люків, зараз очікуємо на поставку. Водночас закликаємо львів’ян бути пильними і повідомляти у правоохоронні органи інформацію щодо крадіїв люків. Лише спільними зусиллями ми зможемо позбутися такої ганебної практики, коли люки зникають з вулиць міста і потрапляють у пункти прийому брухту або на приватні будови», – зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».

Фото прес-служби ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *