ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий тішиться, що на Раді регіонів його підтримали

|

Сьогодні під час засідання Ради регіонів відбулось голосування щодо підтримки ініціативи подачі Україною заявки на проведення Зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор 2022 року. Відтак, одноголосно було прийнято рішення підтримати подачу заявки України від Львова на проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року. Засідання відбувалось під головуванням Президента України Віктора Янукович, інформує прес-служба Львівської міськради.

Зокрема, рекомендовано Національному Олімпійському комітету спільно з Львівською міською радою вжити всіх необхідних заходів для подачі заявки.

«Це голосування – це справді дуже важливий крок. Тепер багато роботи над якісним оформленням заявки. Важливо не гаяти час і вже у 2014 році почати роботи по підготовці об’єктів. Наша активність по підготовці Львова та Карпат у 2014 році буде сильним аргументом під час прийняття рішення щодо права проведення Олімпіади на нашу користь», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також під час засідання Ради регіонів з презентацією виступив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Нагадаємо, Головою Оргкомітету з підготовки заявки до Міжнародного Олімпійського комітету на здобуття права на проведення Зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор в Україні в 2022 році є Олександр Вілкул.

Відтак, 5 листопада 2013 року буде офіційно затверджено заявку України до Міжнародного Олімпійського комітету на Генеральній асамблеї НОК України. Після цього, 14 листопада, буде надіслано до МОК офіційний лист-декларацію про наміри нашої держави подати заявку на право проведення Зимової Олімпіади 2022. У березні 2014 року до МОК буде подано заявковий файл і гарантійні листи від НОК та керівництва міста Львова. В липні 2014 року Виконавчий комітет МОК оприлюднить список міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме 24-ті Зимові Олімпійські ігри, оберуть в липні 2015 року на засіданні МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *