ОСТАННІ НОВИНИ

На матчі в Сан-Марино британці відбили в ФІФА червоно чорний прапор (фото)

|

Українські блогери з Англії розповіли про прикрий інцидент на матчі Сан-Марино – Україна, коли їм довелось «відбивати» у представників ФІФА червоно-чорний прапор. Про це йдеться у блозі, який опублікувало видання Сьогодні.

«Вони – британці , народилися і живуть там, але завжди вболівають за Україну, адже їх предки з України. Молоді британці не тільки не забувають звідки їхнє коріння, але вивчають українську мову і завжди підтримують нашу національну команду, наші клуби і наших спортсменів. Так було й цього разу, на матчі, де команда Сан-Марино приймала збірну України, – пише блогер. – Прибувши в Сан-Марино, вони перебрались в шаровари та вишиванки, фотографувались та жартували з вболівальниками сан-маринців».

Вболівальники вивісили свої прапори: «Діаспора На Виїзді» та «Cossack Pride World Wide» і були налаштовані на матч. Ложкою ж дьогтю в бік вболівальників України стала ситуація, яка відбулась на трибунах.

Блогери повідомляють, що декілька осіб з делегації ФІФА пробували зняти українські прапори.

«На прапорі були синьо-жовті кольори і написано Львів. То це не правильно? Потім делегація ФІФА відібрала червоно-чорний прапор від одного вболівальника… Десь десятеро вболівальників за ними бігли, щоби прапор назад дістати. Вони не кричали, нікого не били, тільки говорили, що цей прапор історії України і нічого до расизму або фашизму не має», – йдеться у блозі.

Коли терпець увірвався, люди почали кричали «УЕФА мафія!», і прапор їм повернули.

До цього британські блогери ніколи не писали про FIFA і FARE, але цей факт їх обурив, «Чому ФІФА проти України? Як багато вона знає не лише про українську історію, а історію усіх країн світу? Чому тільки Україну штрафують і забороняють червоно-чорні прапори? Наш друг носив червону-чорну футболку, чому її від нього не забрали? В нас були червоно-чорні шарфи, чому ж їх не відібрали? Це ж футбольна організація, хто їм дав дозвіл вирішувати, яка історія є добра і яка погана? Минулого року, під час Євро, поляки бились з росіянами, чи їх штрафували?», – написано в блозі.

Вже після матчу, британські вболівальники ходили до автобуса збірної України, де сфотографувались із Артемом Федецьким. Наступний блог вони сподіваються написати з матчу України у плей-офф, а також вже почали планувати поїздку на матч Манчестера проти Шахтаря в грудні.

Відзначимо, що влітку 2012 року блогери з Британії вчинили неймовірну поїздку на Євро – 2012, з Англії на легковому автомобілі приїхали в Україну.

Джерело фото: Сьогодні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *